Актуално

На фокус

Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта

Тошо Тошев: След месеци на уплах ГЕРБ отново са настървени за престой във властта

20.02.2021

БНР

1690


Интервю на Петър Волгин с журналиста Тошо Тошев по БНР:

„Понятието „дълго“ във властта е сложно. При ГЕРБ усещам настървение отново за управление, докато преди месеци усещах уплах. Но това не е управление, а престой във властта, каране на джипка по коридорите на властта“. Това каза пред БНР журналистът, писател и издател Тошо Тошев.

Според него нито една от партиите, които ще се състезават за място в новия парламент, не мисли за управление, „а всеки смята“.

„Управлението на една държава е сложна работа. На нашата държава, в нейното състояние, това е болезнена работа. Не знам кой умен човек би се съгласил... Нашата държава е много болна в момента“.

Журналистът не смята, че Слави Трифонов може да бъде политик:

„Около него няма хора политици. Самият той не показва сериозно политическо поведение, дори в този решаващ момент. Ние не го чуваме, не го виждаме... Слави ми е като ядрото на Земята, знам, че съществува далече надолу, но никога не мисля за него. Какво може да ми даде партията на Слави Трифонов“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Тошев коментира още:

„Бих посъветвал Корнелия Нинова да не се захваща с това нещо - да съди журналисти. Не знам защо го прави. Мисля, че не само е грешка, а е нелепица. Не се съди журналист. Дори идеята, която е била заложена в публикацията, която не си е харесала, така я раздухва повече и който не я прочел, ще я прочете“.

Тошо Тошев разказа как преди извънредните парламентарни избори през 2014 година е посредничил между Бойко Борисов и тогавашния шеф на БСП Михаил Миков. Борисов предложил да се направи коалиция с БСП и поискал съдействие от Тошев да разговаря с Миков за това. В предаването „Политически НЕкоректно“ по темата се включи и Михаил Миков:

„Нямам детайлен спомен за случилото се, но тогава имаше много годежари. Никога не съм влизал в кабинета на г-н Тошев. Нещата се случваха пред цялата публика. Имаше ясна позиция на Изпълнителното бюро по въпроса и място за годежарски теории не е имало... Идея за голяма коалиция винаги се е търкаляла... Въпрос не може да има за голяма коалиция“. 

Свързани статии