Актуално

На фокус

Тошко Йорданов: Вчера е имало разговори "как да се прецака гласуването" за НСО

Тошко Йорданов: Вчера е имало разговори

03.09.2021

Втори фронт

3264


Росица Кирилова от ГЕРБ показа тотална некомпетентност и непознаване на правилника, за първи път виждам председател на НС, който да си дава сам почивка, за да пита как да продължи заседанието, заяви председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред Bulgaria ON AIR по повод проваленото гласуване в НС на промените в закона за НСО.
Кирилова е водила вчерашното парламентарно заседание в грубо нарушение на правилника, в почивката е питала председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова "как да прецака гласуването, обясни Йорданов.

"Всъщност, всичките гласувания вчера са практически невалидни, защото те бяха в нарушение на правилника. Сега ще се опитаме да оправим глупостите, които сътвори Росица Кирилова и ще предложим точката да продължи да се гласува, защото тя унищожи заседанието", обясни той.

По думите му дали ще има време за актуализацията на бюджета, зависи изцяло от президента Румен Радев.

"Зависи от президента Радев кога ще разпусне парламента. Актуализацията влиза на второ четене следващата седмица. Такава е процедурата, такава е Конституцията, не зависи от нас", посочи Тошко Йорданов..

Зам.-председателят на ИТН коментира и причината партията на Слави Трифонов да отреже за 5 минути преговорите за правителство с БСП.

"Хубаво е всички да разберат, че в нашата партия се опитваме - което кажем, това да вършим. Още в началото на този парламент обявихме, че ще предложим кабинет и ако не бъде подкрепен от протестните партии, ние няма да участваме повече в даване на доверие на други. Ние просто изпълняваме това, което сме казали", подчерта той.

Йорданов коментира задаващите се нови предсрочни парламентарни избори.

"Искрено се надявам да има редовно правителство. От наша страна ще има изключително разбиране и желание за управление. Надявам се останалите да проявят здрав разум, защото бяха доста празноглави", завърши Тошко Йорданов.

  Източник: dnes.bg

Свързани статии

Левицата