Актуално

На фокус

Тошко Йорданов пред Радев: Надявам се да съставим правителство и парламентът да разгради мутренския модел (ВИДЕО)

Тошко Йорданов пред Радев: Надявам се да съставим правителство и парламентът да разгради мутренския модел (ВИДЕО)

23.07.2021

Втори фронт

3235


Партиите, с които ще разговяраме, изключвам ГЕРБ, с която няма да имаме контакт под никаква форма, да надскочат някои свои партийни цели, защото ние сме различни политически субекти, всеки от нас има приоритети и понякога те се разминават.

Но истината е, че има някои основни неща, аз лично не виждам противоречие с останалите политически партии и ако всеки един политически субект надскочи някои свои партийни пристрастия и точки в програмите си, които видимо са несъвместими с останалите, би трябвало, опирайки се на общите ни цели, да успеем да съставим достатъчно стабилно парламентарно мнозинство, което дори да е плаващо по определени въпроси, все пак да може да излъчи кабинет.

Това заяви зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред Румен Радев.

Ние ще предложим кабинет и поканихме, знаете кои политически партии на разговори. Първоначално ще се срещнем с политическите партии и след тези срещи ще бъде много по наясно дали има възможност за съставяне на правителство. Защото, ако не получим подкрепа и ако не постигнем, как да кажа, обща визия за някои основни неща, определено най-вероятно ще се отиде на предсрочни избори.

Това не е проблем за нас, тъй като изборите са демократичен механизъм, но се надявам че в останалите политически партии, както и при нас това, което направи господин Трифонов, изтегляйки първото предложение за  персонално предложен министър-председател, ние показваме, че имаме разум и не сме самовлюбени, и се надяваме в момента другите полтически партии да проявят същото.

Да се опрем на общи приоритети и много бързо България да има едно редовно правителство, след което парламентът да започне да работи по проблемни точки и по разграждането на този мутренски модел, в който живяхме през последните 11 години, каза още Тошко Йорданов.

[video]

    Източник: onovini.eu

 

Свързани статии