Актуално

На фокус

Тошко Йорданов: По-логично е гласовете да дойдат от БСП

Тошко Йорданов: По-логично е гласовете да дойдат от БСП

31.07.2021

Втори фронт

852


„По-логично е гласовете да дойдат от БСП. Другите две партии, за които се твърди, че са на протеста, се надявам поне едната да си застане зад думите и да гласува за приоритетите, които заедно уточнихме“. Това каза пред bTV председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Партията получи вчера първият проучвателен мандат от президента Румен Радев за съставяне на кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание.  Другите две партии за които говори Йорданов са ДБ и ИБГНИ. 

„Министерският съвет едва ли ще изглежда като структура ненормално, няма да има екстравагантно. Глупост няма да направим, това е отговорността на мандатоносителя и на кандидат-премиера да представи структура и състав“, каза Тошко Йорданов. Той повтори, че съставът на кабинета ще бъде представен в парламента.

Йорданов призова "партиите на протеста" да покажат отношението си към новото правителство в пленарната зала. „Ние нямаме коалиционно споразумение, ние имаме обща визия и всички твърдяха до оня ден, че това е това е най-важното, хайде да си спазваме думите. Какво ще се случи, то ще стане пред очите на всички“, коментира шефът на парламентарната група на ИТН.

Тази сутрин пред bTV от Демократична България и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ поискаха имената на министрите да бъдат обсъдени. „Очаквам да научим кабинета не пак по телевизията“, заяви Арман Бабикян от ИБГНИ. „Не е много сериозно да се представя кандидат за премиер в последния момент. Надявам се, че структурата и съставът на Министерския съвет ще бъдат обект на обсъждане и преговори предварително“, коментира Борислав Сандов от ДБ. Корнелия Нинова пък заяви, че е все по-вероятно да има нов кабинет. 

  Източник: offnews

Свързани статии