Актуално

На фокус

Тошко Йорданов изненадващо: Каним на срещи БСП, ДБ и ИБГНИ, за да ги запознаем с министрите

Тошко Йорданов изненадващо: Каним на срещи БСП, ДБ и ИБГНИ, за да ги запознаем с министрите

02.08.2021

Втори фронт

4049


"Уважаеми колеги, уведомяваме ви, защото всичко трябва да е открито и пред очите на обществеността, че в следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме!", "Демократична България" и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за министерски съвет". Toвa пише в съобщение изпратено до медиите Тошко Йорданов, председател на парламентарната група и зам.-председател на "Има такъв народ".

Съобщението е изненадващо, защото самият Йорданов, колегите му, а днес и лично в интервю от дома си Слави Трифонов нападнаха "Демократична България" и Христо Иванов.

По-рано през деня Трифонов отговаряше на актуални въпроси на Йорданов в живо излъчване във Фейсбук и ясно заяви, че не търси подкрепа и няма намерение да консултира с когото и да било хората, които предлага за министри, както и че няма да позволи някой да му предлага министри.

Тази сутрин в интервю за БНР зам.-председателят на ИТН Филип Станев заяви: "Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично".

Филип Станев поясни, че ще има редукция на министерства. 

От партията на Слави Трифонов обявиха втория тур на консултации без участието на ДПС. Припомняме, че вчера пред БНР Йордан Цонев заяви, че "Има такъв народ" прави буламач и на практика констатира, че формацията на почетния председател Ахмед Доган на този етап няма да подкрепя правителство на ИТН.

   Източник:  Епицентър

Свързани статии