Актуално

На фокус

Тошко Йорданов: Джипко Бибитков днес не дойде в парламента

Тошко Йорданов: Джипко Бибитков днес не дойде в парламента

16.04.2021

Втори фронт

28730


Отсъствието на премиера Бойко Борисов в пленарна зала предизвика изключително остри реакции и стана повод за скандали в парламента. Това се случва, след като вчера стана ясно, че още днес лидерът на ГЕРБ ще бъде привикан, а малко по-късно пък бе обявено, че Борисов е излязъл внезапно в отпуск.
“Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Шофьорчето Бойко Борисов днес не дойде – за пореден път. Джипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път“, заяви от трибуната на Народното събрание зам.-председателят на “Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

45-тото Народно събрание започна работа едва вчера, а днес вече е ясно, че всички ще сме свидетели на един горещ парламентарен сезон. Ударното начало и силната законодателна инициатива вчера, бяха заменени от скандали, викове и липса на ред днес. Именно вчера бе взето решението Борисов да се яви в Народното събрание, но бе осуетено за пореден път - премиерът в оставка излязъл в отпуск.

“От тази трибуна видяхме как умира българската демокрация“, заяви Георг Георгиев от ГЕРБ.

Георг Георгиев помоли председателя на парламента Ива Митева да въведе ред в залата и особено от едната страна на пленарната зала. По думите на зам.-министърът от МВнР в оставка председателят на парламента позволява цинични реплики да се отправят от трибуната.

  Източник: frognews

Свързани статии