Актуално

На фокус

Тираджиите влизат в Гърция без карантина и бърз тест

Тираджиите влизат в Гърция без карантина и бърз тест

09.12.2020

Втори Фронт

152


Изискваните 10-дневна карантина и бързи тестове за COVID-19 - правила, които влизат в сила от 18 декември в Гърция - няма да се отнасят за водачите на товарни камиони.

Това съобщават от МВнР след получена от посолството ни в Атина информация от Гръцката организация за обществено здраве (EODY).

Въведените в Гърция от 18 декември 2020 г. допълнителни мерки се отнасят за пристигащи граждани, независимо от националността им.

От Гръцката организация за обществено здраве са потвърдили, че практиката за извършване на бързи тестове за COVID-19 на водачите на товарни камиони не е подновявана. Гърция няма да изисква бързи тестове за тях на входа на сухопътните ГКПП, независимо от входния пункт (отворени са Кулата-Промахон, Маказа-Нимфея, Илинден-Ексохи, Капитан Петко Войвода-Орменио). Също така за шофьорите на товарни камиони не се отнася и 10 дневната карантина.

Освен това за товарните камиони продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч. Запазва се изискването за представяне на QR код.

Свързани статии