Актуално

На фокус

"Ти броиш" резултатите на предстоящите избори (видео)

30.12.2020

Втори Фронт

338


Честните избори са важни за много от нас. Чуй защо актьорът и режисьор Благой Бойчев ще бъде пазител на вота за пореден път.

[video]

Търсят се 12 000 защитници на демокрацията, които да гарантират честното преброяване на гласовете

Демократична България организира паралелно преброяване на гласовете на предстоящите избори чрез национална кампания за “Ти броиш”.

Кампанията си поставя за основна задача да гарантира честните и прозрачни избори и да осигури  паралелно преброяване на гласовете. Целта на кампанията е да предотврати опитите за измами и манипулации при броенето на гласовете на парламентарния вот през 2021 г.

За целта се търсят 12 000 души – колкото са изборните секции в страната, които да наблюдават броенето на бюлетините и да следят за коректното вписване на резултатите в протоколите.

Участник в “Ти броиш” може да стане всеки пълнолетен български гражданин, който иска да бъде гарант за честността на изборите, без значение на коя политическа сила симпатизира. Достатъчно е да се регистрира на сайта на националната кампания и да отдели 4 часа в края на изборния ден, за да проследи и гарантира честното преброяване на бюлетините и коректното вписване на резултатите в протоколите.

След това всеки защитник на вота трябва да получи копие от протокола на секцията, да го снима и качи в специално създаденото мобилно приложение “Ти броиш”. Така то мигновено стига до паралелен преброителен център, където резултатите се обработват и се публикуват в реално време на сайта на кампанията www.tibroish.bg

Свързани статии