Актуално

На фокус

Тайните на Ухан излизат в докладът на СЗО за произхода на коронавируса

Тайните на Ухан излизат в докладът на СЗО за произхода на коронавируса

27.03.2021

Втори Фронт

18670


До дни експертите на Световната здравна организация ще публикуват доклада от изследванията, извършени в китайския град Ухан, откъдето тръгна COVID-19. Докладът се очаква с огромен интерес, тъй като трябва да даде отговор дали вируса е дело на човешки експерименти или е с природен произход.

Засега можем само да кажем, че болестта не е тръгнала от заразени продукти на пазара в Ухан, нито от вносни продукти - заяви ръководителят на групата учени от СЗО Питър Ембарек. Той обаче не разкрива повече подробности, защото все ощ се изчистват детайли от изследванията.

Експерти смятат, че ако докладът не прикрие някои подробности и факти, той може да се окаже сензационен за света. Има обаче и скептици, които смятат, че Китай и СЗО ще се договорят да се изнесат само данни, които са лесни за възприемане от хората по света.

Данните са огромен брой и ще затруднят всеки, затова ги синтезираме и групираме, обяснява още Ембарек. Според него вирусът е изминал дълъг и сложен път докато е стигнал до хората и трябва да се внимава с тълкуването на фактите.

Източник: frognews

Свързани статии