Актуално

На фокус

Татяна Дончева: Сачева не разбира от социална политика, а счетоводителката Теменужка какво остави?

Татяна Дончева: Сачева не разбира от социална политика, а счетоводителката Теменужка какво остави?

11.12.2020

Втори Фронт

171


"Когато прости хора управляват 10 години, ние 90% от техните погрешни стъпки няма да ги знаем. Щяхме да сме ги научили, ако стане дума за скандал. Както с язовира в Перник, научаваме нещо, за което става известно, че е плод на 5 години работа. Сега ковид пандемията - става ясно, че ние сме с най-високата смъртност. Не става дума за висока заразяемост, то това е състоянието на нашата здравна система. Защото в здравното министерство се занимаваха хора, които не разбират нищо. Идва и въпросът като поемаш един ресор ти разбираш ли от него, имаш ли някаква представа какви са неговите основни проблеми. Това коментира лидерът на "Движение 21" адв. Татяна Дончева в ефира на 7/8 TV.

"Забележете например социалната министърка Деница Сачева, трябва да и видите биографията. Тя разполага с 5 дипломи за странни висши образования. Първото е туристическия колеж в Албена, а всичко друго е добавка, като нямат нищо общо помежду си. И вие при това искате да ми кажете, че тя е специалист по нещо. За българското училище по политика, където ако някой изкара диплома от там вече става за политик. Голям проблем ще има в социалната сфера - това е човек, който дава впечатление за повърхностно разбиране, тя не разбира от нищо. Там ще има и проблем с пенсиите, защото пропорцията на работещото население, което трябва да осигури парите за пенсиите е много малка. Ще има проблем и със социалните заведения. Енергетиката също ще е проблем - там ще се отварят и затварят централи. Не знаем счетоводителката Теменужка какво ни е оставила", каза още Татяна Дончева.

"Бизнесът и условията - за какво ще съществува икономическото министерство? За да ходи да краде бизнесите или да въведе порядък. Имаме проблеми в екологията, в МВР. Защо дадохме държавата 15 години на тези неграмотници? Имахме достатъчно време да си премерим часовниците. Те ще застрашат нашия живот, ще го похарчат от неграмотност и от лакомия", допълни тя.

Свързани статии