Актуално

На фокус

"Свободата, Санчо, е на върха на иглата"

23.10.2021

Втори фронт

554


“Хем не се ваксинирате, хем се възмущавате, че сертификатите свършили. Да ви се чуди човек на акъла”; “Познавам много преболедували, имам починали в семейството си - никой от оцелелите не се колебае: ако е знаел какво ще е, щеше да се ваксинира Това са фактите. Всичко друго което виждаме в БГ е "коефициента на Иво Христов”; “Простичко казано - или ваксината трябва да е задължителна или трябва да си преболедувал задължително Ковид 19. Нито едното, нито другото са задължителни съгласно действащото българско законодателство. Не е задължителен нито антигенният, нито PCR тестът. Тогава на какво основание се лишават хората от правото им на труд, на образование, на социален живот?”; “Ако се бяхте ваксинирали, вместо да психясвате все повече от мрънкане по форуми, сега ни маски, ни сертификати, ни умрели сънародници щеше да има”: народният анализ в рубриката ни “Вашите гласове”. Ако коментарът ви не е сред тях, не се отчайвайте. Ако коментарът ви е изтрит, формулирайте го по друг начин и запазете добрия тон! Публикуваме коментарите на нашите анонимни читатели без редакторска намеса.

Прагматик

Вирусът е реалност. Последствията са реалност. Няма как да има предпазване от него - без някой и нещо да не печели. Това че някой се нагушва от ваксините не означава че те не работят (ОК, помагат да се намали риска). Приказките за вредни ваксини и чипиране СА конспирация, сертификата не е криптиран (всеки може да си изчете кода). Докато няма по-ефективо предпазване от него - а вече такова няма, вируса е изпуснат, АУС и НЗ опитаха и не успяха - ваксините са най-доброто което имаме. И да, ваксината помага на вируса да усили вирулитета във ваксиниран гостоприемник, но това е цената която се плаща да отложим днешния проблем за утре. Познавам много преболедували, имам починали в семейството си - никой от оцелелите не се колебае: ако е знаел какво ще е, щеше да се ваксинира Това са фактите. Всичко друго което виждаме в БГ е "коефициента на Иво Христов"

двоен вакс кикот

Свободата, Санчо, е на върха на иглата.

А за студентите, които няма да бъдат допускани (след 1 декември) на присъствени занятия без сертификат,

нещо да кажете? За студенти, положили успешно всички изпити и платили си таксите, но по медицински причини или по убеждение не се ваксинират, питам. Като преподавател и баща на студент питам. Щото вече разполагам с ясни податки какво им се готви. По кой закон ще ги лишат от достъп до обучение? По кацаповско-яненско-радевския ли?

Наблюдател

Тестване. В Англия учители, ученици и родителите на учениците се тестват два пъти всяка седмица. Става дума за rapid lateral flow tests. Всеки има достатъчно от нужното в къщи за да може сам да се тества. По този начин заразата се открива веднага. В резултат, въпреки, че в Англия броят на заразените всеки ден е много висок, броят на постъпилите в болница е много нисък, а броят на умрялите е почти незначителен.

офф

Още един специалист по епидемиология. Децата са най-големите приносители на вируса. В училищата не се спазват никакви мерки, децата стоят по 5-6 часа в затворени пространства, обикалят по молове, наргиле клубове, частни партита, пижамени партита с преспиване... Родителите масово отказват да тестват децата си. Е, как да стане? Как в чужбина се тестват по няколко пъти седмично, стоят с маски в час, ваксинират се деца на 12+ години, а тук пак сме наабарот. Трябва да стигнем положението в Русия, за да разберем, че не може да продължава повече така?

Живка Павлова

„...или да бъдат тествани, преди да влязат в сградата на училището...“ Това е жестоко! Ще им се разранят носовете и ще станат по-уязвими на всякакви вируси и въобще микроби, които ще попадат директно в кръвта! Има обаче тестове със слюнка, неинвазивни, но не от тези "тип близалка", а от тези, при които се плюе в чашка и с капкомер се капе в прозорчето - купете от тях или най-малкото осигурете внос, за да ги има по аптеките.

Алтернативата е по-добрия вариант.

Локдаунът е временен. Сертификатите на този етап изглеждат вечни, без да коментираме откровено фашизоидния им характер. Сертификатите не предпазват. Единствената цел на въвежзането им е повече хора да се ваксинират, че изоставаме от Плана, а часовника тиктака неумолимо.

Пешо

Затварянето на държавата на кое точно ще е алтернатива - на зелените сертификати, на починалите от ковид, на протестиращите

лично мнение За да санкционираш някого, то той би трябвало да е нарушил императивна правна норма. Простичко казано - или ваксината трябва да е задължителна или трябва да си преболедувал задължително Ковид 19. Нито едното, нито другото са задължителни съгласно действащото българско законодателство. Не е задължителен нито антигенният, нито PCR тестът. Тогава на какво основание се лишават хората от правото им на труд, на образование, на социален живот? Натискът върху политиците ни отвън не е и не може да бъде основание.

Прочетох

внимателно всички коментари. Общото е, че никой от коментиращите не е разбрал казаното от доцента. Зелените сертификати им пречат, а не разбират същността на проблема.

Хем не се ваксинирате,

хем се възмущавате, че сертификатите свършили. Да ви се чуди човек на акъла.

До Ееее... как да вярваме на 20.10.2021 в 17:35

Кой ви каза, че ваксините срещу ковид 19 са изработени за 1 година? Коронавирусите се изследват от десетилетия, ваксина срещу този вирус е разработвана за животни, но вирусът прескочи от животните на хора и работата тръгна много по-интензивно заради смъртността и пораженията след пребуледуване. Помогна и небивалото досега огромно държавно финансиране, като ускори и изследователската работа, и производството. Но няма как да обясниш на вманиачени безделници, че Зеленият сертификат не е социално инженерство, а възможност обществото да се върне към нормалността, без да принуждава никого да се ваксинира. Който иска да живее в общество, трябва да е отговорен за общественото здраве.

Кухия мечо, предлагаш на хората да се изпозаразят на 22.10.2021 в 10:46

Не спекулирайте с ползата от ваксините, тя не е априорна. Изпозаразяват се и ваксинирани, и умират двойно ваксинирани, при това статистиката манипулативно не отчита страничните ефекти на ваксините и смъртите, причинени от тях.

 

ashurbanipal

Напливът за ваксиниране след обявяването на мерките е ясен знак, че те са в правилна посока. Само че трябваше още през лятото да се въведат. Или поне с началото на учебната година. Но по-добре късно отколкото никога.

 

Факт

Мерките са брутални това е факт .Но е факт и че сме най простите и глупави Защото докато европейците се ваксинираха и стадионите им са пълни тук българина все още си мисли че някой иска да го умори с ваксина .Вие по умни ли сте от англичаните французите руснаците ?И Путин ли иска да избие руснаците като ги ваксинира ?И Байзън ли иска да избие нацията си като ги вакдинира ?Ами хубаво бре българино Не се ваксинирай и ще спечелиш тиквен медал защото няма сила която да ти влее акъл в простата глава

 

уви

Подобно решение е взето в почти всички европейски страни - 0баче при поне 50% вече ваксинирани и не - от днес - за утре, но поне за след 1-2 седмици, за да има време, който желае, да се ваксинира. Сега си представете каква лудница ще настъпи ...

 

Flick

Очаквам след месец собствениците на заведения първи да изреват от липса на клиенти.

 

@Flick на 19.10.2021 в 17:34

Гледай да не изревеш, че при необходимост от спешна помощ за Вас или ваш близък, няма с часове линейка и когато дойде, ще обикаляте с часове в търсене за триаж.

 

Стига сте циврили като вдовици-

Да бяхте се ваксинирали, имахте на разположение пролет, лято и ранна есен, че и избор на ваксини, че и Сърбия на една крачка, ако някой държи на Спутник. Ако се бяхте ваксинирали, вместо да психясвате все повече от мрънкане по форуми, сега ни маски, ни сертификати, ни умрели сънародници щеше да има.

 

задунајска уфсъ с евразијски манталитет

трагедијата в БГ идва не само от липсата на легла и луипсата на ваксинација, а и от липсата на виновни когато нешто завърши с трагичен крај поради липса на органицација. Толкова ли е трудно във всеки момент да се знае колко легла са на разположение в болниците в нјакакъв сајт и линејката да не обикалја от една болница до друга и трета четвърта и ТАМ НА МЕСТО да получи информацијата дали има или нјама свободни легла.

 

скука

Какво означава енергийно бедни? ЕС е определил 40% за енергийно бедни,а след това бедствие след Нова година 70% ли ще станат? Защо бг народ ще плаща на бизнеса тока,а на народа няма кой да му го плати като в някои европейски държави? Нали гледате все ЕС? Хвърлете по 300 лева на всяко семейство да си плати тока,а бизнеса да се оправя,нали ни убеждаваше,че държавата е лош стопанин,а сега опря до нея.

observer

ЕС достатъчно се ангажира със създаването на кризата. Не е редно да чакаме и да я разрешава. Пуснете си Одата на радостта в тази връзка.

Наблюдател

"Зелената сделка" Когато хората посинеят от студ, става дума за "Синя сделка".

Красотата ще спаси спаси света!

Четете г-н Достоевски! Чупка на смартфоните! Компът само за бачкане! Не се живее с пари, а с хора - г-н Гогол! Чети българската, руската, западноевропейската класика и г-н Марк Твен! Слушайте Моцарт, Бетовен, Офенбах, Щраусовите..... и т.н. и БЪЛГАРСКИЯ ПРЕКРАСЕН ФОЛКЛОР ( НЕ ФОЛК).... Не убивайте ума на децата!

   Източник: ГЛАСОВЕ

 

 

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания