Актуално

На фокус

ФБР претърсва дома на Тръмп

ФБР претърсва дома на Тръмп

09.08.2022

Втори Фронт

181


Служители на ФБР претърсват дома на бившия президент Доналд Тръмп във Флорида. Това става ясно от изявление на самия Тръмп.

Той обясни, че имението му, намиращо се в курорта Мар-А-Лаго е "под обсада и е окупирано от голяма група" федерални агенти.

Към момента не е ясно каква е причината за претърсването, за което агентите са представили заповед.

Тръмп смята, че акцията е дело на радикално леви демократи, които отчаяно искат да предотвратят нова негова президентска кандидатура през 2024 г.

Източници на Ройтерс твърдят, че правосъдното министерство разследва по какъв начин Тръмп е съхранявал класифицирани президентски документи, които е държал в имението.

Според Си Ен Ен при претърсването Доналд Тръмп се е намирал в Ню Йорк.  

През февруари от националните архиви на САЩ обявиха, че са получили 15 кашона с документи, които до този момент са се намирали в имението на Доналд Тръмп в курорта Мар-А-Лаго.

Институцията уточняват, че те са прибрани там след края на мандата на Тръмп в началото на 2021 г., вместо да бъдат законно върнати в архивите. Оттам поискаха разследване за начина по който документите, някои от които са класифицирани, са били съхранявани в имението.

Бившият президент в момента е разследван също за ролята му в събитията на 6 януари миналата година, когато негови привърженици щурмуваха американския Конгрес.

Източник: БТВ

Свързани статии