Актуално

На фокус

Сутрешни безредици в изборния ден

Сутрешни безредици в изборния ден

04.04.2021

Втори Фронт

4393


Засилен е интересът към изборите за 45-то Народно събрание, които се провеждат днес. Наши читатели, които вече са упражнили правото си на глас обаче сигнализират за редица неуредици.
Някои от тях определиха процеса като „трагедия“.

„Секцията отвори с „леко“ закъснение от 21 минути. Никой не пита машина или хартия. Машината дори не бяха я пуснали. Беше на катедрата, защото... там имало ток. Не знаят, че ъгълчето на бюлетината се откъсва, преди да се пусне в урната. Намиране в половин списък - 11 мин. на човек, поне докато бяхме там. „Мерките“ си бяха такива, каквито винаги са били – никакъв контрол. Не, че ми пука, но по всички ТВ ми обясняват, че това, което виждам не е вярно“, пише наш читател.

Други пък сигнализират, че гласуването с машини е невъзможно в техните секции.

„Гласувах с бюлетина, тъй като машината беше разположена така, че екранът й да се вижда от половината членове на секцията“, споделя читател на Фрог Нюз.

В 67 СИК във Велико Търново в началото на изборния ден също имаше проблем с машината за гласуване.

След намесата на техник проблемът със свързването на кабелите беше решен в рамките на няколко минути.

И извън страната изборният ден беше белязан със скандал. Кмет забрани разкриването на една българска избирателна секция. В българското посолство в Париж са разкрити три от общо 18-те секции, в които българските граждани във Франция могат да упражнят правото си на глас. Изборният ден ще продължи до 20 часа местно време. Изборният ден започна със скандал. По непотвърдена официално информация в градчето Моасак, което се намира до Тулуза – няма да има.

Изборният ден в Турция започна с хаос и скандали заради декларациите, които трябва да се попълват от всеки български гражданин, решил да гласува в чужбина, ипформира БНР. Пред изборните секции имаше хора, чакащи да дадат своя глас още преди началото на изборния ден.

Вчера също имаше редица сигнали за предизборни безредици.

Как протече гласуването при вас? Машина или хартия избрахте?

  Източник: frognews

Свързани статии

Левицата