Актуално

На фокус

Сухите съчки

Сухите съчки

04.12.2020

FB

354


"Сухите съчки" (по доц. Мангъров) се оказват не съчки, а цяла гора*. 
И не са сухи, а са мокри - от сълзите на близките им. 
И не са съчки, а хора. 
...
Поклон пред паметта на всички починали от Ковид-19.
Поклон пред паметта на загиналите в изпълнение на служебните си задължения лекари, медицински сестри и болничен персонал, както и на учителите, останали на поста си, за да преподават.
...
...
Бел.ред.: Допълваме горния текст** с уточнението, че големият брой починали се дължи именно на Ковид; ако хората не се бяха заразили, нямаше да се разболеят тежко и нямаше да починат. 
Някои скептици твърдяха, че нямало такъв вирус, защото не били умирали повече хора; данните от НСИ показват, че и вирус има, и хората умират, а числата растат поради липсата на предпазни мерки от страна на всички хора. 
Да се замислим и над думите на д-р Гачев от Пловдив написа по-рано днес на стената*** си: 
"Много колеги загинаха, много! И ще продължава - само днес са новите 180 заразени медици. Не вярвах да ги дадат толкова лесно за пушечно месо. Основно, с насаждането на омраза към това съсловие. Пасивно изчакване и леко подклаждане на жестокост и брутално отношение към медиците..." и "...Имам пациент, от години работи в погребална институция. "Не е било такова нещо никога", казва ми вчера.  За една седмица напред всички часове са заети.  Казва го с горчивина, макар, че вади парите си с това - горчивина, твърде различна от лекомисленото отношение към "обикновения" грип."
ПАЗЕТЕ СЕ! Следвайте съветите на Министерство на здравеопазването и на европейските здравни институции за носене на предпазна маска, спазване на физическа дистанция от други хора, миене на ръцете и т.н.! 
________
* - Източник на графиката: Национален статистически институт, https://www.nsi.bg/bg/node/18121/
** - Източник на текста: публичен профил на Вени Марковски, https://www.facebook.com/VeniMarkovskiPublic/
*** - Целият статус - тук: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4052243131459572&id=100000217744523

 

Свързани статии