Актуално

На фокус

Сред клубовете зрее бунт срещу Борислав Михайлов

Сред клубовете зрее бунт срещу Борислав Михайлов

25.03.2022

Втори фронт

495


Тежките наказания, наложени от БФС срещу клубовете, подкрепящи Димитър Бербатов, предизвикаха голямо напрежение сред голяма част от футболните функционери в страната. Много клубове изразиха подкрепа към извадените от футбола 104 отбора, като обявиха, че са готови също да напуснат първенствата. На много места се иска и оставката на президента на БФС Борислав Михайлов.

Най-силно е недоволството в Бургаска област. Там са изключени 4 клуба, но 25 други клуба обявиха, че са готови да напуснат А и Б областните групи в знак на съпричастност. "Искаме промяна и всички виждат, че футболът ни е към дъното. Просто няма как да оставим нещата да продължат така. 16 години е прекалено много време и нищо не са направили през тези години – нито стадиони имаме като хората, нито национален отбор, нито някакъв нов футболист е излязъл, а със сегашното ново правило за чужденците … имам и детска школа. Тези деца къде ще се развиват напред? Само се взимат някакви чужденци и нищо! Това е! За 4 години от БФС съм получил 4 топки. Футболният съюз не ни помага с нищо. От днес започваме протестите и аз лично заявявам, че моят отбор ще спре участията, ако тези отбори бъдат наказани", заяви президентът на "Долно Езерово" Райно Иванов пред Iskra.bg.

Недоволни клубове се събраха пред бургаския хотел "Мираж", където се провеждаше семинар на БФС и протестираха срещу представители на футболния съюз. Дори ритуално бе изгорена перука. Председателят на Областния съвет на БФС Димитър Костов пък бе обвинен в натиск над клубовете. Собственикът на "Русокастро" Димитър Пейчев заяви: "Вече ще си позволя да говоря съвсем свободно - от Димитър Костов, който е председател на Областния съвет на Българския футболен съюз в Бургас. Имало е натиск, среща с клубове: "Не правете глупости, не ги слушайте тези". 

"Черногорец" от пернишкото село Ноевци е също сред десетките клубове, които обявиха, че не приемат действията на сегашното ръководство на БФС. "Вие съсипахте всичко и продължавате да, доказвате, че нямате морал и качества. Ако мислите, че ще сведем глави, грешите. Ще си понесете отговорност за действията. Време е за действия, действия на всички клубове в страната. Колко ще ни подкрепят? Това зависи изцяло от морала на нашите колеги. Ако одобряват действията на тази шайка, да продължат да участват в първенствата под егидата на БФС. В няколко области вече е ясно, че всички клубове са солидарни и ще преустановят участие. Никой не е по-голям от клубовете и техните фенове и скоро ще го разберете!!!", обявиха от този клуб.

"ЦСКА-СОФИЯ" СЪЩО СЕ ПРИСМЯ НА БФС

От "ЦСКА-София" също реагираха срещу футболния съюз. Клубът бе един от малкото неизключени, участвали на общото събрание, проведено от Димитър Бербатов миналия петък. За сметка на това "ЦСКА-София" понесе също тежко наказание - глоба от 15 000 лв. и изваждане от футбола за 1 година на изпълнителния директор Филип Филипов, който представляваше клуба на форума. В поредна среднощна декларация, в която пак бе използван пиперлив език, от "ЦСКА-София" обявиха, че няма да се съобразят и Филипов ще продължи да изпълнява задълженията си, но на друга длъжност. "Филип Филипов ще продължи да върши своята сегашна работа с официалната длъжност градинар на Борисовата градина! Там нито г-н Оставка (б.ред. - намеква се за Борислав Михайлов), нито Хегемон Х (б.ред. - тук намекът е за собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев) ще имат власт да го махнат. Но ако все пак в неприкритата си злоба успеят, ще му намерим друга длъжност! Ние ценим парите, но повече от тях държим на авторитета на служителите си."

Не бяха пропуснати и нападки срещу Михайлов: "Персонажът, който погази куп закони и влезе в световната футболна история като единствения допълзял отново до поста си след 18-месечна оставка, пак го раздава морален типаж. И пак иска пари – 15 000 лева глоба за ЦСКА, защото клубът има мнение, различно от делиорманското ехо. Вечната Амбър пак иска да прибира. И заплашва нашия клуб с изхвърляне от елита. Пиеска на абсурда, която в Бояна веднъж вече играха и така съвсем обезсмислиха родното вторанство.

Без ЦСКА няма как да оправдавате слугинажа си, г-н Оставка! Няма да има защо кукловодът ви Хегемон Десети да ви дава каквото и да било. Така че не хвърляйте отново прах в обществото. И без това БГ футболът тотално се лута в мъглата, която вашето т.н. управление спусна над всички клубове без един."

   Източник: “СЕГА”

Свързани статии