Актуално

На фокус

Съпругата на Удо издаде пред съдия приятеля си, който е с 3 присъди, за убийството на швейцареца

Съпругата на Удо издаде пред съдия приятеля си, който е с 3 присъди, за убийството на швейцареца

16.08.2022

Втори Фронт

1080


С 3 присъди е обвиненият за убийството на швейцареца Удо Ланге, разбра “24 часа” от важен човек в МВР. Той е бил посочен като извършител пред съдия от съпругата на намушкания чужденец Елизабет, която е била близка с него не само като подчинен.

Убийството е станало на 11 август вечерта. 

През деня Елизабет и нейният подчинен Борислав Панев били в хлебарната на семейството в комплекса “Делта хил” край Перник. Дали е отишъл заедно с жената в дома ѝ в комплекса, засега не е ясно. Знае се обаче, че е чакал Удо Ланге да се прибере от работа в София. Ще се изяснява дали се е скрил и е влязъл с мъжа в гаража, или Елизабет го е пуснала. Когато Удо се прибрал, бил намушкан във врата с шило, което още не е открито. То пробило белия му дроб, счупило и ребро. Мъжът починал от вътрешен кръвоизлив.

Какво се е случило в следващите часове, не е съвсем ясно. 

Първоначално дори имаше съмнения, че Удо не е бил убит в гаража, а тялото е местено. Това обаче е отхвърлено като версия. Все още има съмнения, че мъжът е бил преоблечен, тъй като по дрехите му нямало кръв. Версията бе разказана от служебния вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев. В понеделник от прокуратурата посочиха, че засега няма такива доказателства. 

А самият Демерджиев обясни, че това е отпаднало като версия. “Оказа се, че е имало други манипулации с цел прикриване на престъплението”, каза той, без да изпада в подробности. И похвали Националната полиция и ОД на МВР - Перник, за свършената работа.

От държавното обвинение потвърдиха новината, съобщена първо на сайта на “24 часа”, че Елизабет Ланге е била разпитана пред съдия. Оттам обаче не дадоха подробности какво е казала. Запознати с разпита обясниха, че тя е признала за връзка с подчинения си Борислав, който е убил Удо. Елизабет умишлено избягвала своето участие в престъплението, говорила, сякаш след това е научила. По закон тя има право да не дава показания за неща, които могат да я уличат в извършване на престъпление. Признала единствено, че е била в къщата по време на убийството, но не и в гаража. “24 часа” потърси Елизабет на мобилния ѝ телефон, но през целия понеделник той остана изключен.

Източник: 24 часа

Свързани статии