Актуално

На фокус

Спорът между България и Северна Македония се пренесе и в парламента

Спорът между България и Северна Македония се пренесе и в парламента

11.12.2020

Втори Фронт

213


Конфликтът между София и Скопие се пренесе и в парламентът, където депутатите от БСП поискаха изслушване на външния министър Екатерина Захариева по въпроса за блокирането на преговорния процес на Република Северна Македония с Европейския съюз.

“Ние сме разяснили и продължаваме да разясняваме нашата позиция за причината за невъзможност на България да одобри преговорната рамка”, външният министър. 

Министър Екатерина Захариева увери, че България продължава да търси добър тон със Скопие, но не може да затваря очите си за нарушенията по Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

"Вместо да приеме протегнатата ни ръка, Скопие положи много усилия да изкриви позицията на България, заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на парламентарния контрол.

"Какво свърши България по време на управлението на премиера Борисов през последните десет години, за да може по някакъв начин македонците да разбират, че от другата страна на границата имат приятели, а не врагове”, попита Антон Кутев от БСП.

 

Свързани статии