Според БРАЙЪН МЕЙ - днес щели да изискват 'транссексуален' в QUEEN

Според БРАЙЪН МЕЙ - днес щели да изискват 'транссексуален' в QUEEN

26.11.2021

Втори фронт

683


Китаристът на QUEEN - БРАЙЪН МЕЙ предизвика голям шум на Острова с критиките си към решението на организаторите на Британските музикални награди да се откажат от традиционните Brits в разделените по полов признак категории "Певец" и "Певица".

Според МЕЙ, "новите правила" са атака срещу свободата и човешките права.

В интервю пред The Mirror, китаристът отбелязва, че това може да има тежки последици за човечеството, защото създава “атмосфера на страх, която се е настанила навсякъде и хората не смеят да кажат, какво мислят наистина.”

МЕЙ предупреждава, че всичко това "ще доведе до истинска експлозия”.

Китаристът изказва предположение, че в настоящия културен климат, QUEEN нямало да бъдат възприети като достатъчно "разнородни", за да могат да получат признание на церемониите в музикалната индустрия.

"Съществува нещо като наложен тоталитарен режим, който принуждава музикантите, които правят новите си групи, да се съобразяват с новите правила." - подчертава МЕЙ.

Според него днес QUEEN щели да бъдат “принудени да включим хора с различен цвят на кожата, различен пол и дори транссексуален музикант.”

МЕЙ твърди, че покойният певец на QUEEN - ФРЕДИ МЪРКЮРИ не би приветствал появата на този "нов световен ред".

“ФРЕДИ дойде от Занзибар - той не беше британец, нито беше бял – но на никого не му правеше впечатление, дори не е ставало дума за това.”

“Той беше музикант, наш приятел, наш брат. Никога не сме се замисляли над неща като : ‘Ооо, трябва ли сега да работим с него? Той с правилния цвят ли е? С правилна сексуална ориентация ли е?’ Нямаше нищо подобно, а сега за мен е плашещо това, че се налага да пресмяташ всичко.”

  Източник: radiotangra

Свързани статии