Актуално

На фокус

Спипаха данъчен с подкуп. Поискал парите от фермер, за да не му затвори сергията в Младост 1

Спипаха данъчен с подкуп. Поискал парите от фермер, за да не му затвори сергията в Младост 1

22.09.2021

Втори фронт

370


На 22.09.2021 година Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за извършено престъпление по чл. 302, т. 2, вр. чл. 301, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 от НК на Я.Я. - длъжностно лице - инспектор по приходите в Централно управление на Национална агенция за приходите.

Същият е привлечен като обвиняем за това , че на 16.09.2021 г. в гр. София, на пазар „Младост 1“, е поискал дар от А. Р. в качеството му на земеделски производител - сумата в размер на 600 лева, която не му се следва, и на 21.09.2021 г. в гр. София, в служебно помещение - коридор на Централно управление на Национална агенция за приходите е приел дар - сумата в размер на 600 лева, която не му се следва чрез изнудване.

Обвиняемият Я. Я. е обещал на А. Р. , че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение на Закона за данък добавена стойност - неиздаване на касова бележка за осъществена продажба.
Разследването по случая е започнато по повод получен сигнал от А. Р. за поискан подкуп. След проведени мероприятия по случая Я. Я. е задържан на 21.09.2021 г. в Централно управление на Национална агенция за приходите с поискания подкуп.

При извършения обиск в обвиняемия са намерени и иззети банкнотите, предварително белязани и описани, в размер на шестстотин лева. Същите са приобщени като веществено доказателство по делото.

Извършено е освидетелстване на Я.Я., като при осветяване с ултравиолетова лампа е констатирана флоурeсценция със светлозелен цвят в областта на дланите.
Извършени са били, в условията на неотложност, претърсване в служебния кабинет на обвиняемия и в обитавания от него недвижим имот, като са били намерени и иззети преносим компютър и документи, относими към случая.

 

С постановление на СГП е постановено задържане под стража за 72 часа, предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Я.Я. – „задържане под стража“.

Обвиняемият Я. Я. е тридесет и шест годишен, неосъждан.

  Източник: offnews

Свързани статии