Актуално

На фокус

Софийска адвокатска колегия продава своя Jaguar

Софийска адвокатска колегия продава своя Jaguar

25.05.2021

Втори фронт

868


"Ягуар"-ът на Софийската адвокатска колегия, който от години предизвиква спорове и негативни коментари, е обявен за продажба от новото ѝ ръководство. Според обявлението всеки адвокат, дружество или съдружие от столицата може да се включи в наддаването и да стане собственик на луксозния, но близо 13-годишен автомобилсъобщи "Лекс", цитиран от Dir.

Той беше купен през 2008 г., когато председател на САК беше Наталия Ценова и оттогава е бил обект на немалко брожения сред столичните адвокати. Освен че според информация оттогава лизинговият договор за него е бил за около 150 000 лв., софийската адвокатура плати и за специален регистрационен номер - САК 01 САС.

Той беше ползван от всички председатели на САК от 2008 г. - освен от Ценова, от покойния вече Петър Китанов и от Ивайло Данов. Днес е на близо 128 000 км.

Новото ръководство на колегията е обявило, че наддавателните предложения за почти 13-годишния автомобил започват от 19 000 лв. с включен ДДС. И такива могат да отправят всички адвокати, членове на колегията, както и адвокатските дружества и съдружия, регистрирани в САК. Цената е платима изцяло в 7-дневен срок от избора на купувач.

"Ягуар"-ът има валидни застраховки "Гражданска отговорност" и "Каско+", както и платена годишна винетка, валидна до 24 февруари 2022 г.

Заинтересованите да придобият автомобила могат да го огледат всеки работен ден между 9,30 ч. и 16,30 ч. в сградата на бул. "Тодор Александров" № 137, след предварителна уговорка.

Наддавателните предложения се подават на регистратурата на Софийския адвокатски съвет до 17 ч. на 3 юни 2021 г. И ще бъдат отворени на следващия ден в 11 ч. в заседателната зала на софийския съвет на третия етаж на сградата на бул. "Т. Александров" № 137 в присъствието на явилите се наддавачи.

За участие в наддаването трябва да бъде внесен задатък от 500 лв.

За купувач ще бъде обявен предложилият най-висока цена. Ако двама или повече кандидат-купувачи са предложили същата цена, ще се тегли жребий.

"Ако при обявяването на наддавача с най-високата цена или на избрания чрез жребий за купувач някой от явилите се други наддавачи предложи устно цена по-висока с размера на един задатък, се пристъпва към устно наддаване със стъпка в размер на един задатък до достигане на цена, предложена само от един наддавач", гласят условията на търга.

Ако определеният за купувач не внесе цената в 7-дневен срок, за такъв се обявява направилият следващото по размер предложение.

   Източик: eurocom

Свързани статии