Актуално

На фокус

Софиянски: Ако ГЕРБ издигне Петър Стоянов, няма да гласувам за него

Софиянски: Ако ГЕРБ издигне Петър Стоянов, няма да гласувам за него

13.09.2021

Втори фронт

1650


Ако се мобилизираме, на 14 ноември вече ще имаме по-дългосрочна конфигурация, каза в интервю за БНР бившият служебен премиер и основател на Съюза на свободните демократи (ССД) Стефан Софиянски.
„Ако Петър Стоянов се кандидатира от ГЕРБ, аз няма да гласувам за него“, заяви Софиянски в предаването „12+3“.

„Обвързването на един сериозен човек, дал толкова много на България, с ГЕРБ, е неправилно. Той дава на ГЕРБ, не ГЕРБ на него“, категоричен е Софиянски, който смята, че „ГЕРБ го дърпа надолу“.
 

Нормалните седесари не са в коалицията с ГЕРБ, допълни той.

Софиянски би считал служебния кабинет за изключително успешен, ако успее да представи добър План за възстановяване на страната, а непредставянето му до момента в Брюксел според него е сериозен пропуск.

„Ако има обществен морал, хората, които бяха и в двете последни събрания (45-ото и 46-ото НС – бел. ред.) не трябва да се кандидатират“, коментира Стефан Софиянски. В сегашния парламент по думите му не е имало политика и визия.

„Когато ти си присъствал в два абсолютно неуспешни мандата, какъв морал имаш да искат трети? Ако проектираме същия парламент, същите хора в следващия парламент, ние по-скоро ще имаме гаранция, че няма да се състави правителство, отколкото някаква гаранция, че ще се състави правителство. Парламентът не е място за учения. (…) Ако има обществен морал, трябва да се каже - съвкупно сгрешихме, съвкупно си отиваме.“
 

ССД ще участва в следващите парламентарни избори, но не в съюз с партията на Васил Божков, уточни бившият служебен премиер. 

 Източник: БНР

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания