Актуално

На фокус

Смъртността от ковид у нас бързо се повишава

Смъртността от ковид у нас бързо се повишава

24.08.2021

Втори фронт

566


Новозаразените с коронавируса за последното денонощие са 1891 души при направени 29 529 теста, показват данните на Единния информационен портал. Така положителни проби са 6,5%, което е най-високият процент заразени от пика на третата вълна насам през пролетта.

Според информацията в интензивно отделение са настанени 223 души с COVID-19, а общо хоспитализираните са 2702.

Починалите с коронавирус за последното денонощие са 57. Миналия вторник броят им беше 32. Общият брой на жертвите от началото на пандемията е 18 532. 

Излекуваните за последните 24 часа са 626.

За последното денонощие са поставени общо 9883 ваксинационни дози.

Властите ще преценяват според ситуацията със заразените как ще започне учебната година на 15 септември. Засега плановете на властите са онлайн обучение да има само в градовете с най-много случаи, които са в "червената зона".

КОНТРОЛ

По-късно днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ще посети Бургас и Велико Търново – двете области с най-висока към момента заболяемост, за да се запознае със ситуацията, свързана с COVID-19.

На място ще бъде обсъдена създадената организация за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция, като по препоръка на главния държавен здравен инспектор могат да бъдат налагани и допълнителни противоепидемични мерки на регионално ниво.

  Източник: СЕГА

Свързани статии