Актуално

На фокус

Смърт грози собствениците на изгорелия автобус край Боснек, неоткриваеми са (СНИМКИ)

Смърт грози собствениците на изгорелия автобус край Боснек, неоткриваеми са (СНИМКИ)

27.11.2021

Втори фронт

7486


Това е къщата на Беким и брат му Бедри Хаджиу в северномакедонското село Рашче. Беким е собственикът на фирма "Беса Транс", съобщава БНТ.

Според местните жители двамата с брат му в момента са в България.

Полиция охранява къщата.

Собственикът имал закани за убийство, казаха от полицията.

Мевлян Исмани от село Рашче заяви, че шофьорът на автобуса е от село Долно Свиларе, което е наблизо.

По думите му е опитен шофьор, който е работил години наред в градския транспорт, не знае как е възможно да е човешка грешка.

Македонският държавен инспекторат по транспорт не може да открие собствениците на туристическата агенция "Беса транс", чийто автобус катастрофира на АМ "Струма" на 23-ти ноември, предаде БГНЕС.

При инцидента загинаха 44 души, а други 7 бяха ранени.

Директорът на инспектората Руфет Хусеини съобщи, че техни служители са посетили офисите на "Беса транс" в Скопие и Тетово, но те са били затворени, а на посочените телефони никой не отговаря.

"Офисите са затворени. Никой не вдига на посочените телефони. Ние не сме в състояние да извършим извънредна проверка на компанията", каза той пред МИА.

След трагедията министерството на транспорта и съобщенията отне лиценза на "Беса транс", защото се оказа, че катастрофиралият автобус не е имал разрешително за извършване на международен превоз.

По-късно стана ясно, че автобусът не е преминал и през задължителната митническа прoверка на излизане от РСМ на ГКПП Деве Баир /Гюешево от българска страна, бел.ред./. Според директора на митническата администрация в Скопие Славица Кутиров това е станало, "защото системата работела бавно".

   Източник: БЛИЦ

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания