Актуално

На фокус

След смъртта на кралицата: Появи се тайният син на Чарлз III

След смъртта на кралицата: Появи се тайният син на Чарлз III

16.09.2022

Втори фронт

2591


Тайният син на Чарлз III и Камила скърби за „покойната си баба“. Австралиецът Саймън Доранте-Дей отдаде почит към Елизабет Втора в социалните мрежи. И добави, че е „залят“ със съболезнования за кончината на монарха, които хора от цял свят му изпращат. 

Мъжът, който твърди, че е бил заченат, когато престолонаследникът е бил на 17, а неговата настояща кралица консорт на 18, съжалява, че не е успял да се запознае лично с кралицата. Но се зарича, че неговата борба за това кой са истинските му родители и корени ще продължи. 
 
По думите на 56-годишния мъж, който е роден въвв Великобритания, но живее в Куинсланд, той научил за смъртта на кралицата от неговата дъщеря Мериам. При това чак в петък сутринта, 9 септември. 
 
„Моето семейство и аз скърбим не само за загубата на Нейно Величество, но и за загубата на друга възможност да разрешим този проблем приятно, по правилния начин“, казва той.

Доранте-Дей съжалява, че не е бил признат като законен наследник на първородния син на Елизабет Втора преди тя да почине. 

 „Така че, въпреки загубената възможност да чуем лично нейната версия на събитията и голямата тъга, която всички изпитваме от смъртта й, в личен и обществен мащаб всичко ще бъде както обикновено“, продължава той, коментирайки във Facebook. 

 Саймън, който има девет деца обяснява още, че „неговата баба“ вече може да прави каквото си поиска в своя задгробен живот. И никой няма да я съди както по време на нейното 70-годишно царуване. Той посочи още, че сега тя е щастлива компанията на своя съпруг - принц Филип. 

 По думите на тайния син на Чарлз Трети, кралицата не би искала хората да тъгуват за нея, а би предпочела да я помним с онова, което остави след себе си.

    Източник: dnes.bg

Свързани статии