Актуално

На фокус

След Диана още известни жени признават, че са били насилвани

След Диана още известни жени признават, че са били насилвани

05.12.2022

Втори фронт

2166


След като само преди седмица актрисата от "Откраднат живот" Диана Димитрова сподели в своя фейсбук профил, че е била жертва на насилие от свой колега, известната спортистка Надя Младенова също се осмели да признае за случилото се с нея.

В социалните мрежи тя разказа, че преди 5 години върху нея е упражнено насилие от неин съотборник от националния отбор по шотокан карате и уточни, че не е имала връзка или конфликт с него.

"Малко след като се възстанових от изкаран вирусен менингит през 2017-та, си направих среща с две от моите съотборнички, за да се видим. Бяхме се разбрали да се срещнем в пицария в центъра. Той дойде заедно с едната от тях, за да хапне с нас, аз нямах нищо против. Все пак бяхме съотборници от доста години. Понеже бях започнала да пиша онлайн блог, подхванахме тема за него. Първата ми статия разглеждаше спорта при децата в карате и други спортове. Моя гледна точка за случващото се. В един момент осъзнах как той започва да спори с мен за тази статия. След като няколко пъти го помолих да спрем да говорим по темата, защото виждах, че се изнервя, той ме удари с опакото на ръката през лицето и ми сцепи устната. След това стана и си тръгна, псувайки", разказа Надя в своя профил.

Аз бях в шок и не знаех как да постъпя. Накрая се разделихме и се прибрахме. Бях на косъм и аз да си замълча като жената, която сподели своето насилие публично миналата седмица. Добре, че беше сестра ми тогава да ми каже:

“Длъжна си да направиш нещо по въпроса, може и много други като теб да са си замълчали. Кой знае още колко ще си замълчат.” Права беше. Тогава взех решение да подам жалба срещу него. Извадих си медицинско и го направих. Дори казах на моите съотборнички, че ще дам имената им за свидетели, но ако смятат, че не трябва да свидетелстват, това е тяхно решение. Аз ще направя това, което смятам за редно", добави тя и уточни, че едната причина да спре да тренира карате е точно този случай.


Надя призна, че е отделила дълги години в работа с терапевти.

"Знам, че причините един човек да причинява болка е защото на него му е била причинена болка. Разбирам. Всичко разбирам и приемам. И дори прощавам, макар и никой да не ми е поискал прошка.

   Източник: 24 часа

Свързани статии