Актуално

На фокус

След близо три години арест, Миню Стайков излиза на свобода срещу 200 хиляди лв. гаранция

След близо три години арест, Миню Стайков излиза на свобода срещу 200 хиляди лв. гаранция

30.06.2021

Втори фронт

869


Припомняме, съдебните процедури срещу Миню Стайков започнаха на 5 септември 2018 г., след като специализираната прокуратура влезе в офисите и на дружествата "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз Мел" ООД, а на следващия ден Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осем души за участие в организираната престъпна група, ръководена от Миню Стайков.

Стайков е обвинен, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно в обвинението бе включнето и злоупотреби с еврофондове.

След 8 месеца той трябваше да бъде освободен, защото изтече максималният срок за задържане в досъдебното производство. Тогава прокуратурата го обвини и за злоупотреба с еврофондове, поради което той отново беше оставен в ареста.

Междувременно Стайков осъди България в Страсбург заради прекомерно дълго задържане и се кандидатира за депутат. Името му беше намесено по време на заседанията на комисията за ревизия в предходния парламент. Бизнесменът Светослав Илчовски заяви, че на рожден ден на бившия премиер Бойко Борисов му е било показано видео как в ареста.

  Източник: news.bg

Свързани статии