Актуално

На фокус

Скандално! Кунчев иска неваксинираните срещу К-19 да си плащат лечението, защото „не са искали да се предпазят“

Скандално! Кунчев иска неваксинираните срещу К-19 да си плащат лечението, защото „не са искали да се предпазят“

01.07.2021

Втори фронт

5262


„На последно място сме в Европа – с 11% ваксинирани. Но аз не знам какво повече може да направи здравната ни система? Ваксини има, призиви има, организираме пунктове във всички паркове, молове и села. Какво повече да направим?

Не съм привърженик и на бонуси, и на малуси, но ако продължаваме така, ще платим висока цена. Към момента ми допада американския модел – ако не желаеш да се ваксинираш, добре, но подписваш сертификат, че е такова желанието ти и ако се разболееш, си плащаш лечението, тъй като не си искал преди това да се предпазиш.“

Това скандално изявление направи Ангел Кунчев по Нова телевизия.

„Рано е да се каже какво ще стане есента по този въпрос. Сега няма как да се дават такива съвети. Ако сега потърсите информация за ковид вируса на сериозно научно ниво, ще видите, че има много противоречия. Затова и за доживотен имунитет е твърде рано да се говори.

„Работим най-активно върху това да се види колко е силен имунитета след имунизация и налага ли се слагаме нова ваксина, ако вече веднъж сме се ваксинирали. Все още няма единно мнение от научната общност. Не е ясно и дали е добре ваксините да се смесват или да се прилага една и съща“.

„Португалия изпадна в тежка ситуация, благодарение на това, че си внесе бразилския вариант. Очаквам Финландия ще изпадне в много неприятна ситуация, защото си внесе 500 положителни, които бяха на мач в Санкт Петербург. Това искаме да избегнем. Ясно е, че вирусът ще влезе в България, въпросът е това да не става бързо, ударно и с много хора”, обясни здравният инспектор.

„Прогнозата за нова вълна не е преувеличена. Всичко зависи от това, как се развиват нещата около нас и как се държим ние. Определено има факти, които ни притесняват – продължаващото разпространението на Делта варианта на коронавируса. Внимателно следим ситуацията и, ако се налага, ще наложим мерки”

   Източник: onovini.eu

Свързани статии