Актуално

На фокус

Скандал в СЕМ при изслушването на Венелин Петков. БНТ спря излъчването

Скандал в СЕМ при изслушването на Венелин Петков. БНТ спря излъчването

28.06.2022

Втори фронт

1203


Скандал в Съвета за електронни медии по време на изслушването на Венелин Петков - един от кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. Въпрос на омбудсмана на БНТ Иван Такев за връзката на Николай Бареков с Венелин Петков нажежи страстите в СЕМ и доведе до спиране на излъчването в ефира на Българската национална телевизия. Какви са причините, не е ясно.

“Предполагам, че като шеф на новините, бяхте доста сериозен фактор от 2013 г. в bTV и бяхте част от формирането на медийната среда. Бяхте ръководител на феномена Бареков…”, започна въпросът си Иван Такев. 

“Тук веднага ще ви прекъсна и ще ви кажа, че не е вярно. Моля ви да си проверявате информацията, преди да изнасяте такива данни, защото носите отговорност”, контрира го Венелин Петков и заяви, че се повтарят тези на определени политически кръгове. 

“Да. Съпоставяйки биографиите ви, Вие бяхте ръководител на новини и спорт тогава. Нали така?”, попита Такев.

“Не е вярно. Господин Бареков напусна телевизията години преди аз да стана ръководител”, категорично отсече Венелин Петков.

“Съжалявам за неточността. Реших, че има съвпадение…”, заяви омбудсманът на БНТ. 

Как обаче продължи спорът помежду им остана неясно за зрителите на представянето на Петков. Причината? БНТ 2 спря рязко излъчването на изслушването. Мотивите за това не са съвсем ясни

   Източник: frognew

Свързани статии