Актуално

На фокус

Скандал в парламента. Рашидов към опозицията: За нищо не ставате!

Скандал в парламента. Рашидов към опозицията: За нищо не ставате!

17.12.2020

frognews

3696


Една шега от парламентарната трибуна скара управляващи и опозиция още в началото на парламентарния ден. Причината бе закачливо подмятане на Евгени Будинов от ГЕРБ, който поздрави депутатите от БСП с думите “закъснявате за час” докато влизаха в пленарна зала.

Левицата напусна традиционно преди да бъде събран кворум за започване на заседанието. След като той бе осигурен, опозицията се върна обратно в залата.

Тогава на трибуната бе актьорът Евгени Будинов, депутат от ГЕРБ, който трябваше да чете доклада за второ четене за промени в Закона за радиото и телевизията. Вместо това обаче подметна закачливата фраза, която предизвика яростна реакция от страна на левицата.

Ядосана на трибуната излезе Нона Йотова - колега на Будинов в актьорската професия, която го обвини, че разиграва лош театър.

“Това не е халтура, не е място, където да си правим смешки, това е място, което е последна инстанция в страната. Просто е недоустимо да се държим така сякаш играем някакви долнопробни пиески”, възмути се Йотова, цитирана от в. “Сега”.

В защита на Будинов скочи друг депутат творец – Вежди Рашидов, бивш културен министър при Бойко Борисов.

“Какво толкова, че развеселява Будинов малко? Той се е артист човека. Неговата основна роля е това. Лошото е, че с вас не става ни шега, ни смях. И, ако трябва да бъда откровен, за нищо не ставате”, отсече Рашидов.

Това предизвика реакция и от страна на председателя на НС Цвета Караянчева, която му направи забележка.

 

Свързани статии