Актуално

На фокус

СКАНДАЛ!Ивайла Бакалова вади тайни записи за Борисов, Гешев и съдия Ушев ВИДЕО

СКАНДАЛ!Ивайла Бакалова вади тайни записи за Борисов, Гешев и съдия Ушев ВИДЕО

04.06.2021

Втори фронт

54997


Разследване за задържането на бизнесмена Веселин Денков и неговото дело, което е поето от специализираните органи за правосъдие. Както става ясно от видео анонс към публикацията, в нея ще се съдържат поредица от записи на разговори, направени от партньорката на Денков Ивайла Бакалова.

Моделката от близкото минало признава, че е започнала да прави записите за себе си.

„Исках да асимилирам това, което чувах, защото то беше чудовищно“, признава Бакалова.

Във фрагмент от един такъв запис се чува, че от нея се искат 100 000 евро, за да бъде пуснат Денков.

„Делото няма нищо общо с правото, защото няма извършено престъпление“, казва в разследването адвокат Ина Лулчева. Тя разказва и това, че Веселин Денков се е върнал от чужбина в България, когато е разбрал, че срещу него има повдигнато обвинение.

В един от записите, направени от Ивайла Бакалова се чува следното интересно твърдение, свързано с бившия финансов министър Горанов:

„На Влади Горанов му беше наредено да направи три модела. И той направи три матрици. Ако имаш чиста печалба над 1 млн. лева, вече влизаш под прожектора. Ако имаш оборот над 10 милиона – също“.

На друг фрагмент от запис със скрита камера в разследването се чуват свидетелски твърдения, че председателят на Специализирания апелативен наказателен съд Георги Ушев два пъти се е консултирал по темата с главния прокурор Иван Гешев. Във втория им разговор Гешев е казал, че трябва да се действа „до дупка“.

„Това няма как да стане без Борисов“, казва глас зад кадър, който обяснява ситуацията.

Разследването на Антикорупционен фонд показва и съществуването на „Списък за бърз контрол“. Какво точно представлява той и какво се случва с хората в него ще стане ясно при публикуване на материалите в пълния им вид.

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ВИДИТЕ ЗАПИСИТЕ!

   Източник: onovini.eu

Свързани статии