Актуално

На фокус

Синът на Иво Карамански с нова ръка

Синът на Иво Карамански с нова ръка

28.05.2022

Втори фронт

36611


25-годишният младеж вече има нова изработена бионична ръка, с която ще може да прави всичко.

Протезата е изработена в чужбина специално за сина на покойния мафиотски бос, чието име носи. Младият Иво се похвали с новата си протеза, като отново се пошегува със себе си и инцидента, който претърпя. "Киборг, второ ниво", написа Карамански и сподели кратко видео с изкуствения крайник.

Преди по-малко от година Иво Карамански претърпя инцидент. Синът на Нели Атанасова и Сано, който, макар че е негов втори баща, го приема като свой, катастрофира. При тежката катастрофа на магистрала в близост до град Утрехт Иво губи лявата си ръка. Карамански-младши губи управление, след като заспива зад волана. След първоначалната рехабилитация Иво ползва обикновена протеза, с която не може да прави почти нищо.

"За щастие, технологиите много са напреднали. От няколко години се предлагат бионични ръце, които могат да бъдат командвани чрез импулсите на мускулите. Някои хора могат да си върнат функционалността на крайника до 80-90%", каза неотдавна Сано, който заключи, че е най-важно Иво да бъде жив и здрав, а всичко останало ще бъде наред. Детето на Нели Атанасова от връзката й с Кръстника се справя геройски след нещастието, което го сполетя. Макар да загуби ръката си, Иво успява да живее нормално и продължи да се занимава с любимите си дейности, писа "България Днес".

  Източник: hotnews

Свързани статии