Актуално

На фокус

Силвия Кацарова: Ако някой купи текста на химна, ще ни забранят ли да го пеем

Силвия Кацарова: Ако някой купи текста на химна, ще ни забранят ли да го пеем

05.12.2021

Втори Фронт

3296


Тя е една от най-емблематичните певици на България, а няма право да пее 7 от най-големите си хитове, с които са израснали поколения българи.

"Този казус е сложен и малко се притеснявам да говоря, тъй като чакаме решение на съда. Седем песни от най-големите ми хитове не мога да ги пея, защото има един млад мениджър-Владислав Славов, който е откупил правата на текстовете от поетите. Но това са песни, записани през 80-те. Това са златни хитове и истинските продуценти са БНР. Толкова концерти ми пропаднаха, общините не искат да се занимават с такива проблеми", разказа тя в студиото на "Тази събота" по бТВ.

Седем хита, някои от които са от Тончо Русев, „Бяла въздишка“ на моята приятелка Мария Ганева и в тази песен дори участва оркестъра на Вили Казасян. Той е платил текста, но продукта е на около сто души, които участват само в една песен-музиканти, аранжори, композитори, вокалисти, изпълнители и много други.

„Не ми го побира ума и ще задам този въпрос на адвокати и съдии, ами ако това момче реши да купи текста на химна. Българите ще може ли да си пеем химна?“, възмути се Силвия Кацарова пред водещата на „Тази събота“.

Тя се връща от европейско турне в Мюнхен, Брюксел, Париж с комедията спектакъл „Направихте ме на луд“, където е на една сцена с много емблематични български артисти. 

Източник: БТВ

Свързани статии