Актуално

На фокус

Си Ен Ен: Атентатор самоубиец е взривил караваната в Нашвил (видео)

Си Ен Ен: Атентатор самоубиец е взривил караваната в Нашвил (видео)

27.12.2020

фрог нюз

299


Взривът в караваната в центъра на американския град Нашвил, щата Тенеси, избухнал в петък, е бил организиран, вероятно, от атентатор самоубиец. Това съобщи телевизионната компания Си Ен Ен, като се позова на източници, запознати със следствието, предаде ТАСС.

Телевизионната компания не привежда никакви подробности и отбелязва единствено, че организаторът, очевидно, е загинал в резултат на взрива.

В петък шефът на полицейското управление в града Джон Дрейк съобщи на брифинг, че на местопроизшествието са открити "фрагменти от тъкан, които, вероятно, може да са останки" от човек.

От своя страна друг представител на полицейското управление посочи, че правоохранителните органи не разполагат със сведения имало ли е някой в караваната по време на взрива.

Каравана избухна в Нашвил след броене по високоговорител навръх Коледа
Вчера телевизионната компания Си Би Ес съобщи, като се позова на източник, че американските правоохранителни органи са успели да установят самоличността на човека, свързан с взривилата се в петък сутринта каравана, предаде ТАСС. По нейни данни става дума за 63-годишния жител на Нашвил Антъни Куин Уорнър, който, ако се съди по снимките от местопроизшествието, е имал автомобил, приличащ на този, който се е взривил в града. Засега властите не потвърждават тези съобщения.

В петък полицията в Нашвил съобщи в Туитър, че рано сутринта в центъра на града се е взривила каравана. Ранени са трима души, които са откарани в болница без опасност за живота. Полицията отбеляза, че случилото се се дължи на преднамерени действия. По сведения на органите на реда малко преди инцидента от караваната са се носели предупреждения за взрив и необходимост намиращите се в околността хора да се евакуират.

По-късно кметът на града Джон Купър уточни, че по предварителни данни става дума за взрив на бомба. С разследването се заеха ФБР, други федерални структури и местните правоохранителни органи.

 

Свързани статии