Актуално

На фокус

Шофьор от Асеновград спря автобуса, за да крещи пред всички на напуснала го приятелка

Шофьор от Асеновград спря автобуса, за да крещи пред всички на напуснала го приятелка

28.01.2023

Втори Фронт

383


Шофьор от обществения транспорт на Асеновград ще трябва да плати обезщетение на бившата си приятелка, след като спрял автобуса, за да й крещи пред много хора. Това се е случило на 28 юни 2020 г. 

Жената пиела кафе с приятелка и дъщеря си, когато зарязаният любовник я видял, докато изпълнявал курса. Отворил прозореца и започнал да я нарича "к**ва мръсна" пред хората от автобуса и кафенето.

Двамата имали кратка връзка от юни 2019-а до януари 2020 г., когато жената я прекратила заради патологичната ревност на партньора си. Той не можел да преглътне и започнал да я тормози с обидни съобщения на телефона, докато тя го блокирала, пукал гумите на колата й и я обиждал, където я срещне. 

На 25 април  отишъл в дома й, за да поговорят, но, провокиран от ревност, отново я нападнал с думи, а след това й нанесъл и 3 удара с юмрук. Жената успяла да се обади на телефон 112 и той избягал. Два месеца по-късно била нанесена и обидата в кафенето.

Нападнатата завела дело срещу бившия си партньор, в хода на което той се опитал да обясни, че я е ударил, защото тя го атакувала първа. И че не я е обиждал с цитираната фраза, само й крещял "гаджалка" от автобуса. 

Състав на Районния съд в Асеновград не приема версията му за боя, колкото до второто оправдание, счита, че и тази дума е обидна. Така наказанието му за двете престъпления е глоба от 2000 лв. Отделно мъжът ще трябва да плати на някогашната си любима обезщетения от общо 2200 лв. за преживените страдания от нанесените травми и обиди. 

Източник: 24 часа

Свързани статии