Актуално

На фокус

Шефът на новините в "Нова телевизия" Миляна Велева също е сменена

Шефът на новините в

26.01.2021

Дневник

648


Директорът на "Новини и актуални предавания" в "Нова телевизия" Миляна Велева вече няма да заема този пост. Нейното място ще заеме продуцентът на сутрешния блок Илия Дафов, съобщиха от телевизията.

От прессъобщението става известно, че Велева напуска и медията, като от "Нова" ѝ благодарят за работата. Тя започна работа в медийната група през 2019 година, малко след като телевизията беше купена от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Преди това тя е работил като шеф на новините и във финансираната от фалиралата КТБ телевизия ТВ7, както и Канал 3, свързван със собственика на медии и депутат от ДПС Делян Пеевски. Работила е и като изпълнителен продуцент на спортната Ринг ТВ (част от Би Ти Ви Медия груп).Кариерата й започва в БНТ.

Смяната на Велева се очакваше. В края на годината Домусчиеви продадоха "Нова" на "Юнайтед груп" и в телевизията започнаха кадрови смени. След като сделката беше разрешена от Комисията за защита на конкуренцията, Ива Стоянова, която беше управител обяви, че напуска заедно с братята Домусчиеви.

Кой е Илия Дафов

Илия Дафов, който вече ще е главен продуцент "Новини и актуални предавания" ще управлява цялостната стратегия за развитие на новините и публицистиката в телевизията, пишат още от "Нова телевизията". В съобщението той е представен така: "Професионалният път на Илия Дафов е тясно свързан с NOVA - на сутрешния блок в медията той посвещава 13 години. Започва кариерата си през 2008 г. като репортер в "Здравей, България", а след това става редактор. В последните 5 години е продуцент на сутрешния блок".

"Изключително много се радвам, че журналист като Илия Дафов, изградил своята професионална кариера единствено в "Нова", ще е новият главен продуцент "Новини и актуални предавания". С опита, който има, и уважението, с което се ползва от колегите си, вярвам, че новините и публицистиката на "Нова" ще надградят доверието у нашите зрители. Неговото назначение е част от стратегията ни да развиваме утвърдени имена, получили своя професионален опит и доказали качествата си в нашата медийна група", заяви Николай Андреев, главен изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп", цитиран в прессъобщението.

Друг дългогодишен кадър на медията - Иван Христов - ще бъде новият изпълнителен продуцент на "Здравей, България". Той е част от екипа на медията от 2007 г.

Свързани статии