Актуално

На фокус

Шефът на БНР Андон Балтаков напуска

Шефът на БНР Андон Балтаков напуска

02.08.2021

Втори фронт

982


Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година. Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари. Това съобщи генералният директор на БНР Андон Балтаков в писмо до служителите.

"За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията. Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък. Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията. Желая на всеки един от Вас успех и просперитет", допълва директорът.

Припомняме, че той бе избран за шеф през януари 2020 година. Това не е първият път, в който Балтаков хвърля оставка. На 25 октомври 2020 година съобщи, че е депозирал оставката си. Уж си беше направил резервация за САЩ. Пет дни по-късно обаче на общо събрание в БНР Балтаков обяви, че остава на поста генерален директор на медията.

  Източник: frognews

Свързани статии