Актуално

На фокус

Шарън Стоун за ролята, заради която губи сина си: „Това буквално разби сърцето ми“

Шарън Стоун за ролята, заради която губи сина си: „Това буквално разби сърцето ми“

09.03.2023

Втори Фронт

501


Освен успешна актриса с емблематични роли зад гърба си, Шарън Стоун е горда майка на три осиновени деца. В момента синовете ѝ са на 16, 17 и 22 години, а звездата често е разказвала за борбата си да стане майка.

   По време на изява в iHeart Podcast тази седмица 64-годишната Шарън разкри с огорчение, че една конкретна роля е станала част от причината да загуби попечителството над сина си Роан, който сега е на 22 години.

Роан е първото дете на Стоун, което тя осиновява с бившия си Фил Бронщайн. Шарън се омъжва за журналиста през 1998 г. След множество спонтанни аборти, двойката решава да осинови дете през 2000 г., но три години по-късно се разделя.

След развода Шарън осиновява още две момчета през 2005 г. и 2006 г., но съдът разпорежда Роан да остане да живее с баща си.

  „Загубих попечителството над детето си, когато съдията попита детето ми – моето малко момче, „Знаеш ли, че майка ти участва в секс филми?“, спомня си Стоун, отбелязвайки колко жестока и несправедлива може да бъде съдебната система.

В интервюто тя визира еротичния трилър от 1992 г. „Първичен инстинкт“ и конкретно култовата сцена, в която героинята ѝ присъства на разпит пред полицията и не носи бельо.

Изглежда, въпреки че ѝ донесе огромна популярност, ролята ѝ коства позитивния имидж, който ѝ е бил нужен, за да спечели битката за детето си.

„Преценяваха какъв родител съм, защото бях направила този филм“, каза тя. „Сега вече хората се разхождат без дрехи по телевизията, а всички видяха моята голота за може би 1/16 от секундата, но загубих попечителството над детето си.“

Ситуацията оказва дълбоко въздействие върху Стоун, както физически, така и психически.

„Озовах се в клиника в следствие на сърдечни удари в горната и долната камера на сърцето“, разкри в подкаста тя. „Това разби сърцето ми. Буквално разби сърцето ми.“

Стоун разказа за трудната битка за попечителство в мемоарите си от 2021 г. „Красотата да живееш два пъти“. В книгата тя отбеляза как, след като с Бронстейн се разделят през 2004 г., тя губи попечителството над Роан, който по това време е едва 3-годишен.

В книгата Стоун уточни, че не може да разкрие причината за това, както поради споразумение за поверителност, така и от уважение към сина си. Но не скри как всичко това я е накарало да се почувства.

„Бях наказана за това, че промених правилата за това как виждаме жените и разбирам, че като напиша тази книга, може да бъда наказана отново“, написа тя. „Но този път не ме е страх.“

След като губи попечителството, Стоун разкрива, че губи своята мотивация и фокус в живота. Освен това актрисата скоро установява, че страда от анорексия.

„Бях спряла да ям, разпадах се и дори не бях забелязала“, пише тя. „Сърцето ми, изглежда, наистина беше разбито.“

Така на Шарън ѝ се налага да се погрижи за здравето си, като едновременно с това не спира да се бори за това да има пълноценна връзка със сина си, който израства под основното попечителство на своя баща.

През 2019 г. Роан Бродщайн подава документи с цел да добави фамилията на майка си към името си.

„Правих го в продължение на 13 години; играх една много дълга, много трудна партия шах за попечителство в опит да дам на сина си всичко възможно за неговото здраве и благополучие“, пише в мемоарите си Шарън. „Сега моят дом и семейството ми са пълни и мога отново да постигам успех в останалите сфери от живота си, тъй като сърцето ми също е пълно.“

За щастие днес Шарън има прекрасна връзка със сина си Рoан, който е актьор с няколко роли в киното и телевизията. Той многократно е придружавал майка си на светски събития, а през 2021 г. двамата се появиха заедно на червения килим в Кан.

Източник: edna.bg

Свързани статии