Актуално

На фокус

Сградата "Купола" е била запалена след кавга в дискотека

Сградата

06.09.2021

Втори фронт

1714


Пожарът в емблематична сграда "Купола" в Благоевград е умишлен, съобщиха от местната районна прокуратура. За палежа е задържан мъж на 43 години. Той е имал спречкване с охраната на дискотеката, намиращата се в сградата. Заловен е на граничния пункт "Калотина" след 8-часово национално издирване.

Мъжът бил от Дупница. Работел в Англия, не е криминално проявен. „Той задявал сервитьорка в бара, помолен е от охраната да напусне. След час се е върнал с шише бензин, лиснал го върху електрическото табло на входа на „Балкантон“ и избягал към дупнишко село“, обясни прокурор Борислав Ковачки. След бягството заподозреният извадил СИМ-картата на телефона си. Няколко лица са опитали да му помогнат, обмисля се дали да не им бъде повдигнато обвинение.

„Извършителят е идентифициран от записите на камерите към общинската охрана. Най-големи са щетите върху банковия клон“, каза пък кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Все още не се знае дали сградата ще бъде възстановена. Освен дискотека и банков клон, в сградата се помещава и магазин за храни. Освен горящата сграда, огънят обхвана и две съседни, една от които е жилищна. Хората бяха евакуирани. След няколко часа пожарът бе потушен.

  Източник: СЕГА

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания