Актуално

На фокус

Съдът върна Борислав Михайлов като президент на БФС

Съдът върна Борислав Михайлов като президент на БФС

01.06.2021

Втори фронт

689


Софийският градски съд отмени отказа на Агенцията по вписвания да впише отново Борислав Михайлов като президент на БФС и на практика върна оттеглилия оставката си бивш вратар на поста. Решението е взето на закрито заседание днес от съдия Владимир Вълков. То не е окончателно и може да се обжалва пред апелативния съд.

"Съдът приема за доказано, че представителните функции на Б. Б. М. като президент на БФС са възстановени, а произтичащите от вписаното по партидата на сдружението за М. Т. К. (б. р. - бившият вицепрезидент Михаил Касабов, вписан като и. д. президент след оставката на Михайлов през октомври 2019 г.) са прекратени. Ето защо налице са предпоставките за вписване на така заявените обстоятелства", се казва в мотивите.

Михайлов внезапно реши да оттегли оставката си в края на април, след като стана ясно, че правителството на ГЕРБ повече няма има бъде власт. Именно бившият премиер Бойко Борисов и спортният министър в неговия трети кабинет Красен Кралев де факто принудиха някогашния капитан на националния отбор да напусне поста, като обявиха, че държавата повече няма да работи с БФС. Формален повод за ултимативните им изказвания стана расисткият скандал, разиграл се по време на евроквалификацията България - Англия (0:6) на 14 октомври 2019 г.

След като така и не бе проведен конгрес за избор на ново ръководство на футболния съюз, Михайлов прецени, че може да оттегли оставката си след проведените на 4 април т. г. парламентарни избори. Първоначално обаче от Агенцията по вписвания отказаха да го регистрират отново като президент, поради което беше подадена и жалбата в СГС.

    Източник: СЕГА

Свързани статии