Актуално

На фокус

Съдебната палата осъмна с палатки срещу Гешев

Съдебната палата осъмна с палатки срещу Гешев

08.06.2021

Втори фронт

533


Протестиращите, които искат оставката на главния прокурор Иван Гешев, са разпънали палатки пред Съдебната палата. Напрежението пред сградата започна още снощи, включително и със спиране на трамваите, но то бе овладяно от полицията. От тази сутрин пред палатата има протестиращи, които твърдят, че  няма да допуснат Иван Гешев да отиде на работа. Те се заканват да не си тръгнат, докато главният прокурор не се оттегли.

Протестът е под надслов „Зона без каскет“, а според организатори палатковият лагер ще бъде идентичен като този от Орлов мост през лятото на 2020 г. В района има десетки полицаи.

Ден по-рано сдружение "БОЕЦ" предупреди на своята страница във Фейсбук, че ще блокира от сряда всички входове на столичната Съдебна палата и няма да допуска влизането на главния прокурор Иван Гешев вътре. Членове на организацията ще правят ежедневна блокада на всички входове на съдебната палата от сряда, 09.06.21 г., от 08.30 ч. под наслов „ГЕШЕВ ВЪН!”. Те обаче няма да пречат на гражданите и на дейността на институциите.

  Източник: СЕГА

Свързани статии