Актуално

На фокус

Ще каже ли ДАНС кои са реалните собственици, защото летище София е част от националната сигурност? ВИДЕО

Ще каже ли ДАНС кои са реалните собственици, защото летище София е част от националната сигурност? ВИДЕО

13.03.2021

Ивайло Мирчев, фб

5906


Изнервен, изчервен, изпотен, министър Желязков излъга, че концесионерът на летището бил най-големият инфраструктурен фонд в света – това е абсолютна лъжа. 
Министърът излага и за ролята на летище Мюнхен - то се включва единствено като консултант и няма участие в обединението. Летище Мюнхен е приело 12 годишен ангажимент, а не 35 год., и то единствено към консорциума, но не и към държавата.
Ще каже ли ДАНС кои са реалните собственици, защото летище София е част от националната сигурност?
Новият концесионер печели „Летище София“ със значително по-ниска оферта за годишно възнаграждение и с по-малко предложени инвестиции – още с този избор българската държава се лишава от 300 млн. лева.
Изборът на „Соф Кънект“ е обжалван от почти всички други участници, но за по-малко от месец Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд отсъждат в полза на избрания участник.
Малко по-късно българската държава опита да увеличи с между 60% и 90% летищните такси.
В същото време, от началото на пандемията правителството е отпуснало под 1 милиард лева за всички български фирми и заети лица – средства, които стигат бавно и мъчително до българския бизнес. Кредитните облекчения за българския бизнес и гражданите са за срок от 1 година. Защо тогава концесионерът на летището получава отсрочка от 10?
На 4 април ще си върнем България, както си българските граждани си върнаха плажа на Росенец. С № 11 за Демократична България.

[video]

Свързани статии