Актуално

На фокус

Ще има ли наглостта Пеевски да бъде кандидат-депутат?

Ще има ли наглостта Пеевски да бъде кандидат-депутат?

26.02.2021

Втори Фронт

755


Все още няма решение дали Делян Пеевски ще бъде кандидат за депутат в 45-тото Народно събрание.
Бизнесменът е народен представител вече четири мандата, но не ходи на заседанията на Народното събрание. По информация на партийното ръководство той има най-много номинации от партийните структури за листите за 45-ия парламент след лидера Мустафа Карадайъ, пише "Дневник".

В районите, където на предишни избори Пеевски е водил листи, обаче вече има определени други водачи. В момента бизнесменът е депутат от Благоевград, а там начело на листата се очаква да бъде зам.-председателят на ДПС Халил Летифов. В този парламент Летифов е депутат от Стара Загора - регион, от който Пеевски също се е кандидатирал. По неофициална информация зам.-председателят на ДПС ще води листата и там.

В Пазарджик - другия регион, от който Делян Пеевски е бил кандидат за депутат, водач на листата се очаква да бъде евродепутатът Искра Михайлова. През 2014 г. тя замина за Брюксел, след като бизнесменът се отказа да бъде евродепутат.

По неофициална информация кои ще са водачите зависи от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Листите трябва да бъдат регистрирани в изборните комисии най-късно във вторник.

Очаква се лидерът Мустафа Карадайъ да води две листи - освен тази в Кърджали, откъдето се кандидатира традиционно, и тази в Шумен. Другият зам.-председател на ДПС Йордан Цонев вероятно ще води листата във Враца, а третият - Станислав Анастасов - във Видин.

Източник: frognews
 

Свързани статии