Актуално

На фокус

Сблъсък между два тира затвори за часове магистрала Тракия

Сблъсък между два тира затвори за часове магистрала Тракия

08.04.2021

Втори Фронт

757


Катастрофа затвори часове АМ "Тракия" в двете посоки . Инцидентът стана на 6-ия километър от скоростния път в посока Бургас, предава Нова тв. По първоначални данни са се ударили два тежкотоварни автомобила и единият се е запалил. Веднага към мястото са изпратени екипи на полицията и пожарната. На кадри от мястото се виждаха гъсти облаци дим.

Въведен беше обходен маршрут за всички МПС по път I-8 Вакарел – Нови Хан – София и обратно. ​Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, предупреждаваха от АПИ.

По-късно се оказа, че в сблъсъка е участвала цистерна с бензин. Нейният водач е загинал. Водачът на другия камион, участвал в катастрофата е в добро състояние и не се нуждае от болнично лечение.

Единият от шофьорите на катастрофиралите камиони на магистрала "Тракия" е починал минути след инцидента, съобщи пред журналисти зам.-градският прокурор Иво Илиев пред медиите. По думите му, при сблъсъка на цистерната и движещия се пред нея ТИР последвал пожар, който обхванал цистерната. По данни на пожарната, камионът цистерна е пренасял бензин, а шофьорът - чужденец, е изгорял.

Междувременно прокуратурата вече е образувала досъдебно производство за нарушаване на правилата за движение, вследствие на което има и загинал. Разбира се, на този етап не можем да кажем каква е причината за инцидента. Възможно е например да е прилошало на водача. Възможно е да е заспал, а е и възможно да е бил засечен от друг автомобил. Движението на цистерната е било съмнително и необичайно, която в последствие се е запалила и по първоначална информация е изгорял и нейния водач. Информацията от преди малко е, че той е чужд гражданин", каза още зам.-градският прокурор.

 Източник: СЕГА

Свързани статии