Актуално

На фокус

САЩ удари черен рекорд - над половин милион жертви на COVID-19

САЩ удари черен рекорд - над половин милион жертви на COVID-19

23.02.2021

Втори Фронт

769


САЩ удариха черен рекорд. Страната се превърна в първата държава в света, надхвърлила половин милион жертви на коронавируса. По този повод държавният глава Джо Байдън се обърна към нацията и категорично посочи: Не можем да приемем тази жестока съдба. Не трябва да сме безчувствени към страданието.
Над половин милион души са загинали вследствие на инфекцията в САЩ. Броят на жертвите надхвърля този на загиналите по време на три войни - двете световни и Виетнамската война.

Днес отбелязваме един наистина мрачен, сърцераздирателен момент - 500 071 починали”, посочи Байдън.

Според световната статистика Съединените американски щати държат и друг черен рекорд по отношение на епидемията от COVID-19. Броят на случаите надхвърли 28 милиона.

“Днес призовавам всички американци да помнят. Да помнят тези, които загубихме и да си спомним за онези, които изоставихме”, обърна се демократът към нацията и помоли за съвместна битка с вируса.

В памет на жертвите всички знамена на територията на институциите да бъдат снижени наполовина в следващите пет дни.

Настоящият държавник подхожда различно към пандемията спрямо своя предшественик - републиканецът Доналд Тръмп. По време на управлението си през изминалата година Тръмп подложи на съмнение влиянието на смъртоносния вирус, политизира носенето на маски и другите мерки срещу разпространението на COVID-19.

  Източник: frognews

Свързани статии