Актуално

На фокус

САЩ са загрижени за ситуацията на границата между Русия и Украйна

САЩ са загрижени за ситуацията на границата между Русия и Украйна

11.04.2021

Втори Фронт

633


Вашингтон е загрижен за ситуацията на границата между Русия и Украйна и в момента американските власти обсъждат тази тема със съюзници и партньори от европейските държави. Това съобщи в неделя държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в интервю за NBC, предаде ТАСС.

„Трябва да кажа, че съм сериозно загрижен за действията на Русия по границата с Украйна“, заяви американският държавен секретар. Според Антъни Блинкен „по тези граници са съсредоточени повече руски сили, от когато и да било от 2014 г. насам“. "Ето защо поддържаме много тесни контакти и координация с нашите съюзници и партньори в Европа. Всички споделят тази загриженост", каза той.

В тази връзка Блинкен отбеляза, че администрацията на 44-ия президент на САЩ Барак Обама е "положила сериозни усилия в областта на международните отношения, за да принуди Русия да си плати и да наложи санкции срещу нея" заради обединението на Крим с Руската федерация и събитията в Украйна. Според американския държавен секретар това "възпира Русия от по-нататъшни действия".

Както заяви по-рано говорителят на руския президент, Дмитрий Песков, движението на руските войски през територията на Русия не бива да притеснява други държави, тъй като по никакъв начин не ги заплашва. Той също така подчерта, че случващото се в Донбас е вътрешен украински конфликт, в който руските войски никога не са участвали, подчертава ТАСС.

Източник: glasove.com

Свързани статии