Актуално

На фокус

САЩ подготвят нови санкции срещу Русия заради Навални

САЩ подготвят нови санкции срещу Русия заради Навални

20.06.2021

Втори Фронт

577


САЩ подготвят нови санкции срещу Русия във връзка с отравянето на Алексей Навални, заяви съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан.

"Вече наложихме санкции срещу Русия заради случая Навални и "подготвяме нов пакет от санкции, които да се приложат в тази ситуация", заяви пред Си Ен Ен Джейк Съливан. 
Джейк Съливан направи това изявление четири дни след срещата президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин, която се състоя в Женева. След срещата на върха Путин заяви, че ако САЩ наложат санкции, както наложиха санкции след срещата Тръмп-Путин в Хелзинки през 2016 г., това ще бъде „поредната пропусната възможност“.

Вашингтон смята изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, че е готов за диалог и конфронтация със САЩ, за "интересен сигнал", предаде Ройтерс. "Чакаме, за да видим дали след него ще последва някаква по-пряка комуникация с нас за възможен път напред", добави Съливан в интервю за Ей Би Си.

По иранския ядрен въпрос той заяви, че все още има разногласия между Техеран и световните сили. Окончателното решение по въпроса принадлежи на иранския върховен лидер Али Хаменей, подчерта Съливан.

Източник: в. Сега

Свързани статии