Актуално

На фокус

САЩ отварят отново границите си, но само за ваксинирани

САЩ отварят отново границите си, но само за ваксинирани

15.10.2021

Втори фронт

260


САЩ обявиха, че на 8 ноември отварят отново своите граници за свободно влизане в страната, но само на хора с напълно завършен ваксинационен цикъл. 

Този ход отбелязва края на тежките рестрикции, въведени за пътуващите към Щатите през март 2020 г.

Съгласно новата разпоредба, обявена от Белия дом, на ваксинирани хора, които са дали отрицателен тест 72 часа преди пътуването, ще бъде разрешено да влязат на територията на САЩ. 

"Тази политика е ръководена от грижата за общественото здраве и е строга и последователна“, каза говорител на Белия дом.

В критериите за влизане в САЩ попадат хората, които са ваксинирани с някоя от ваксините, одобрени от американската агенция за храните и лекарствата (FDA) или пък от Световната здравна организация. Това означава, че ваксинираните с "АстраЗенека" или с китайските Sinovac и Sinopharm също ще могат безпрепятствено да пътуват до Щатите.

Настоящите правила забраняват влизането в САЩ на повечето неамерикански граждани, които в последните 14 дни преди пристигането си са били във Великобритания и голяма част от европейските страни, а също така от Китай, Индия Южна Африка, Иран и Бразилия.

   Източник: СЕГА

Свързани статии

ICDSoft хостинг компания