Актуално

На фокус

Самоуби се военен, набеден за нахлуването в цех в Чешнегирово

Самоуби се военен, набеден за нахлуването в цех в Чешнегирово

20.07.2021

Втори фронт

12616


Старши лейтенант Тодор Манчев е открит мъртъв с огнестрелна рана на полигона в Ново село. От пресцентъра на МО потвърдиха пред "24 часа" за инцидент с военнослужещ. По неофициални и непотвърдени военният е един от наказаните след учението на 11 май, когато въоръжени американски военни нахлуха в цех в Чешнегирово.

"Води се разследване от военно-апелативната прокуратура в Сливен", казаха от министерството и обясниха, че по-късно ще пуснат съобщение.

Тялото на старши лейтенант Тодор Манчев е открито в стаята му на полигона в късния следобед вчера. При огледа е установено, че военният полицай се е застрелял, съобщиха "Пловдив Прес" и "24 часа". Към момента няма информация за причината за самоубийството. Не е ясно и дали военнослужещият е оставил предсмъртно писмо.

По неофициални и непотвърдени данни обаче старши лейтенант Тодор Манчев е един от наказаните след учението на 11 май, когато въоръжени американски военни нахлуха в цех в Чешнегирово. Военният полицай е бил част от логистиката на учението "Суифт Респонс".

Слухове твърдят, че посегнал на живота си, защото бил набеден за инцидента от 11 май т.г., когато командоси атакуваха по погрешка и нахлуха в цех до бившото военно летище в пловдивското село Чешнегирово. Според запознат старши лейтенантът от военна полиция бил наказан за този инцидент и това буквално го съсипало. Младият офицер бил в логистиката на въпросното учение в Чешнегирово, когато американски командоси накараха нищо неподозиращи работници да легнат на земята, насочвайки срещу тях оръжие.

„Не можем да потвърдим за наказанието, той е подал доклад за случилото се“, допълниха от Министерството на отбраната.

"Нямам информация, че се е самоубил служител на военната полицая", коментира пред "24 часа" собственикът на цеха Марин Димитров. Той допълни, че след инцидента е получил само устно извинение от МО и след това настъпило пълно мълчание. "Нито казват върви ли следствие по този случай, нито нищо", каза Димитров.

    Източник: ГЛАСОВЕ

Свързани статии