Актуално

На фокус

Сакскобургготски: Дал съм живота си за България

Сакскобургготски: Дал съм живота си за България

12.09.2021

Втори Фронт

966


Симеон Сакскобургготски се опита да направи коментар на решението на Страсбург по делото, по което той осъди България заради незаконен мораториум върху горите му, като едновременно обяви, че изказванията по неговите действия са неправилни, а пък ще се произнесе по съдебното решение, като му дойде времето.

"Едно нещо е да се защитава на човек и да държи на правото, а друго е да съди България и никой да не си позволява такава работа, защото ако някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз. Така че, да не бързат веднага с такива намерения и изказвания. А, като му дойде времето, ще се произнеса и за решението",  каза той, цитиран от Нова тв.

"Защото това са 52 страници, 12 години са проверили всичко това съда в Страсбург, така че ще трябва вече да се обсъди и както самият съд предлага - 6-месечен период, за да се договорим с държавата. Но, намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи", добави още Сакскобургготски.

В коментар на политическата ситуация у нас и предстоящите трети избори за парламент бившият премиер заяви: "Нормално е след избори да има правителство. И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да постъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички"

Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко. Това заяви Симеон Сакскобургготски в отговор на журналистически въпрос след освещаването на дворцовия параклис във Врана днес.

Източник: “Сега”

Свързани статии