Актуално

На фокус

Сачева възмутена, че СДС не са били поканени на консултациите. Говори и за рахлабване на мерките

Сачева възмутена, че СДС не са били поканени на консултациите. Говори и за рахлабване на мерките

18.01.2021

Втори Фронт

1010


„Не бяха поканени партии, които имат отношение по политическите процеси в страната, например, каквато е СДС. Същевременно, бяха поканени партии за участие в преговорите, които са в процес на заличаване, както и политически субекти, които дори не са партии”, така коментрира консултациите при президента Румен Радев, социалният министър Деница Сачева.

Тя обяви е ефира на Нова, че предстои поетапно рахлабване на мерките на всеки две седмици.

„Има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би от средата на месец февруари - за ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, каза Сачева.

Социалният министър коментира още, че правителството се стреми към баланса  между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.

„Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът, като поясни, че не се предвижда затварянето да продължи до датата на парламентарния вот.

В ефира на “Здравей, България” Сачева коментира и доставката на ваксините.

„Добре известно е и че към момента има доста хора, които се притесняват от ваксинацията. Тези, които имат желание да бъдат имунизирани и са в етапите на ваксиналния план, получават своите дози”, категорична беше Сачева.

Социалният министър каза още, че  в някои държави хората, получили първа доза от ваксината, няма да могат да си поставят втората навреме.

 

Свързани статии